Over mij
Bep Roggeveen
Verjaardag: 27 januari
Opleiding: autodidact
Cursus: 
portret&model bij:
ABK Rotterdam;
Gijs Voskuil & Jan Berkelouw
Technieken:
Aquarel: Bob Tomanovic
Pentekeningen: Jan de Koning
Decoratie: Tanja van Sijp
Stuc/tadelakt: Artitotaal te Nagel

Woonplaats: Heerewaarden
Tel.: 0487-570302
info@beproggeveen.nl

Activiteiten: 
docente+werkplaats begeleiding
techniek workshops 
Acryl
Olieverf

TekeningenMijn reizen
Mijn beelden
Mijn foto’smailto:info@beproggeveen.nl?subject=sitehttp://www.fotografie.beproggeveen.nlBeelden.htmlhttp://fotografie.beproggeveen.nlAcryl.htmlOlieverf.htmlTekeningen.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3

Biografie

Via tal van cursussen op gebied van portret- en model tekenen, aquarelleren en decoratieve technieken wist zij zich te ontwikkelen tot kunstenaar en docente. Vanaf 1990 geeft zij schilderlessen aan o.a. de Volksuniversiteit Bouquet te Hendrik Ido Ambacht. Zij heeft zich gespecialiseerd in fresco, grisaille, trompe l’oeil en muurschilderingen.

In haar vrije tijd kiest Bep voor acryl, waarin het contrast een grote rol speelt. Tegenstellingen in kleur, in rust en beweging en structuren buit ze uit. Door dynamisch en expressief kleurgebruik af te wisselen met kleuren die een oase van stilte en rust suggereren, weet Bep in ieder werk een contrast op te roepen.

Bep vat haar grote verscheidenheid aan werk samen:

“Als aquarelliste is het scheppen van sfeer belangrijk, zo niet het belangrijkste element, terwijl mijn werken in acryl zich kenmerken door kleurgebruik en realisme. De muurschilderingen dienen vaak om een ruimtelijk effect te suggereren. Maar ook sterk uitvergrote afbeeldingen werken goed op de muur. Ze fungeren als eyecatcher in de ruimte.”